dunav-za-sajt.jpg

 

  

 

Ukupno: 511

Danas: 511

Juče:

Zimovanje Francuska Val Cenis 2019

 

 

SKIJANJE - VAL CENIS

web-cam.gif


Val Cenis se nalazi u dolini Murienne, jednoj od najdužih ledničkih dolina u Francuskim Alpima, dugačkoj skoro 130 km. Njen najviši kraj se nalazi ispod prevoja Iseran (2.770 m/nv), a najniži nedaleko od grada Chambery-a. Nižom polovinom doline ide i autoput, koji prolaskom kroz tunel Frejus povezuje Italiju i Francusku, tako da je ovo prva skijaška regija na koju nailazimo po ulasku u Francusku. Od nekoliko zimskih centara posebno izdvajamo Val Cenis i La Normu koji svojim kvalitetima i pristupačnim cenama svakako zavređuju pažnju. Termignon je od 2008. godine povezan žičarama sa ski prostorom Val Cenis-a, tako da sada Val Cenis Vanoise ima 125 km uređenih staza i visinsku razliku od 1.500 metara. Ovome treba dodati da uz malu doplatu možete stići žičatom do čuvenog Val Thorensa i provesti dan u Tri doline.

 

C E N O V N I K.pdf

 

VAL CENIS VANOISE:

Nadmorska visina: 1300 - 1450 m
Ski staze: cca 125 km 1300 – 2850 m/nv
Pristup: Beograd-…-Milano-Torino-tunel Frejus-Modane-Val Cenis, cca 1280 km

U delu doline Maurienne, gde se prepliću tradicija, spomeničko nasleđe i sport, u podnožju alpskog prevoja Mont Cenis (2.083 m/nv), nalazi se skijaški prostor Val Cenis Vanoise, nedaleko od italijanske granice i tunela Frejus.

Njega čine tri naselja, Termignonna 1.300 m/nv, zatim Lanslebourg na 1.400 m/nv, i Lanslevillard na 1.450 m/nv, međusobno udaljena oko 2,5 km i povezana više puta u toku dana besplatnom autobuskom linijom.

Skijaški tereni se pružaju iznad oba naselja, kao i iznad Termignona, sve do 2.800 m/nv, što čini visinsku razliku od 1.500 m. a 84 snežna topa proizvode veštački sneg na mestima gde je to potrebno.

Pristupačne cene smeštaja i ski pass-a, vanpansionskih usluga, kao i visoki kvalitet i atraktivnost staza, obezbeđuju vrhunski užitak u pravom alpskom ambijentu. Prateće manifestacije, dnevna i večarnja animacija, kao i dva otvorena klizališta i sportski centar sa zatvorenim bazenom i kuglana, samo dopunjuju ionako kvalitetnu ponudu ovog ski centra. Smeštaj je u apartmanima u sva tri naselja.

Preporučujemo ga porodicama, ali i zahtevnim skijašima i borderima.

Napomena: Svi opisi i fotografije su informativnog karaktera i ne mogu biti sastavni deo ugovora o putovanju.

 


 

Rezidencija BONHEUR DES PISTES  3*

Apartmanska rezidencija Au Bonheur des Pistes se nalazi neposterno pored centralne gondole Vieux Moulin u Val Cenis Lanslevollard. Izgrađena je 2007. godine i raspolaže apartmanima za 4 do 10 osoba. Pored recepcije, na raspolaganju gostima su sauna i jacuzzi koji se posebno plaćaju. U holu recepcije postoji Wifi zona, besplatno za sve goste. Svi koji dođu sopstvenim automobilom, mogu da koriste pokrivenu garažu uz doplatu. Svaki apartman ima svoj ski boks u ostavi za skije. Udaljenost od najbliže staze je 0 metara, a od gondole 50 metara.

 

 

Apartman 2-4 osobe: dvoprostorni, cca 32-35 m2: trosed na razvlačenje u dnevnom boravku + francuski ležaj u spavaćoj sobi, opremljena kuhinja, kupatilo, odv. WC. Balkon ili terasa.

Apartman 4-6 osoba: troprostorni, cca 40-43 m2: trosed na razvlačenje u dnevnom boravku + francuski ležaj u spavaćoj sobi, + mala soba sa dva ležaja na sprat, opremljena kuhinja sa mašinom za sudove, kupatilo, odvojeni WC. Balkon ili terasa

Apartman 8-10 osoba: četvoroprostorni, cca 65 m2, većina na dva nivoa: trosed na razvlačenje u dnevnom boravku + francuski ležaj u spavaćoj sobi, + soba sa dva ležaja + niša sa dva ležaja na sprat, opremljena kuhinja sa mašinom za sudove, 2 kupatila, 2 odvojena WC-a. Balkon ili terasa.

 

  

 


 

Rezidencija LES ESSARTS 3*

Apartmanska rezidencija Les Essarts se nalazi u centru Val Cenis Lanslevollard. Izgrađena je 2005. godine i raspolaže apartmanima za 4 do 6 osoba. Na raspolaganju gostima je Wifi zona kod recepcije, besplatno za sve goste. Gosti ove rezidencije mogu da koriste saunu i jacuzzi u rezidenciji Au Bonheur des Pistes. Svaki apartman ima svoj ski boks u ostavi za skije. Udaljenost od najbliže staze je 30 metara.

 

 

Apartman 2-4 osobe: dvoprostorni, cca 32-35 m2: trosed na razvlačenje u dnevnom boravku + francuski ležaj u spavaćoj sobi, opremljena kuhinja, kupatilo, odv. WC. Balkon ili terasa.

Apartman 4-6 osoba: troprostorni, cca 40-43 m2: trosed na razvlačenje u dnevnom boravku + francuski ležaj u spavaćoj sobi, + mala soba sa dva ležaja na sprat, opremljena kuhinja sa mašinom za sudove, kupatilo, odvojeni WC. Balkon ili terasa.

 


 

Rezidencija VALMONTS DE CENIS  3*

Apartmanski kompleks Valmonts de Cenis se nalazi pored staze, udaljen oko 300 m od najbliže žičare i oko 350 m od centra naselja Lanslebourg. Na raspolaganju gostima: WIFI na recepciji, zatvoreni bazen besplatno, sauna i tursko kupatilo plaćaju se 6 Eur/20 min, garaža - plaća se 35 Eur nedeljno, prostorija za ostavljanje prtljaga i presvlačenje. Svi apartmani imaju ski boks i TV. Posteljina je uključena u cenu. Najam peškira je 8 Eur – komplet po osobi za smenu.

 

 

Apartman 2-4 osobe: dvoprostorni, cca 30 m2: trosed na razvlačenje u dnevnom boravku + francuski ležaj u spavaćoj sobi, opremljena kuhinja, kupatilo, odv. WC.
Apartman 4-6 osoba: troprostorni, cca 35 m2: trosed na razvlačenje u dnevnom boravku + francuski ležaj u spavaćoj sobi, + mala soba sa dva ležaja na sprat, opremljena kuhinja sa mašinom za sudove, kupatilo, odvojeni WC.
Apartman 6-8 osoba: Troprostorni, cca 50 m2: trosed na razvlačenje u dnevnom boravku + francuski ležaj u spavaćoj sobi, + soba sa dva ležaja + niša sa dva ležaja na sprat, opremljena kuhinja sa mašinom za sudove, kupatilo, odvojeni WC.


 

Rezidencija LES BALCONS DE VAL CENIS LE HAUT  3*

Apartmanska rezidencija Les Balcons de Val Cenis le Haut se nalazi nedaleko od cetra Lanslevillarda, od prodavnica i restorana, udaljena oko 100 metara od gondole Val Cenis le Haut i sto toliko od kuglane i sportskog centra sa klizalištem i zatvorenim bazenom. Rezidencija je izgrađena u tradicionalnom stilu, a apartmani su od dvoprostornog za 4-6 osoba, do petoprostornog za 12-15 osoba, prostrani i svi sa kompletno opremljenom kuhinjom, mašinom za sudove i TV-om. Svi apartmani imaju balkon. Posteljina i peškiri su uključeni u cenu najma. Na raspolaganju gostima, pored recepcije je ostava za skije, ostava za prtljag, fitness i sauna, kao i besplatno korišćenje bazena u sportskom centru. Garaža se posebno plaća.

Apartman 2Pk 4/6 os: cca 36 m2, dvoprostorni: trosed na razvlačenje u dnevnom boravku + francuski ležaj ili dva odvojena ležaja u spavaćoj sobi + niša sa dva kreveta, opremljena kuhinja sa mašinom za sudove, kupatilo sa kadom, odvojeni WC, balkon.
Apartman 3P 4/6 os: cca 38 m2 troprostorni: trosed na razvlačenje u dnevnom boravku + francuski ležaj ili dva odvojena ležaja u spavaćoj sobi, mala soba sa dva kreveta ili krevetima na sprat, opremljena kuhinja sa mašinom za sudove, kupatilo sa kadom, odvojeni WC, balkon.
Apartman 3P 5/7 os: cca 49 m2 troprostorni dupleks: trosed na razvlačenje u dnevnom boravku + francuski ležaj ili dva odvojena ležaja u spavaćoj sobi, tri kreveta u sobi na drugom nivou, opremljena kuhinja sa mašinom za sudove, kupatilo sa kadom, odvojeni WC, balkon.
Apartman 3P2k 8/11 os: cca 72 m2 troprostorni sa dve kabine: trosed na razvlačenje u dnevnom boravku + dve sobe sa francuskim ležajem ili dva odvojena ležaja, dve kabine sa krevetima na sprat, opremljena kuhinja sa mašinom za sudove, dva kupatila, dva odvojena WC-a, balkon.
Apartman 5P2 12/15 os: cca 98 m2 petoprostorni sa kabinom: trosed na razvlačenje u dnevnom boravku + četiri sobe, dve dvokrevetne i dve trokrevetne, + jedna kabina sa krevetima na sprat, opremljena kuhinja sa mašinom za sudove, dva kupatila, tuš kabina, dva odvojena WC-a, balkon.

 

  


 

Rezidencija BALCONS VILLAGE  4*

Apartmanska rezidencija Les Balcons de Val Cenis Village 4* se nalazi nedaleko od centra Lanslevillarda, od prodavnica i restorana udaljena 10-200 metara, a do gondole Val Cenis le Haut se dolazi skijama, oko 300 metara. Rezidencija je izgrađena u tradicionalnom stilu, uz ski stazu, a apartmani su dvo, tro i četvoroporostorni za 2-9 osoba, prostrani i svi sa kompletno opremljenom kuhinjom, mašinom za sudove i TV-om. Svi apartmani imaju balkon. Postoji iI nekoliko apartmana većeg kapaciteta za 12-15 osoba. Na raspolaganju gostima, pored recepcije je ostava za skije, ostava za prtljag i wireless internet. Sauna i fitness se posebno plaćaju.

 
Apartman 2-5 osoba: dvoprostorni, trosed na razvlačenje u dnevnom boravku + francuski ležaj u spavaćoj sobi, opremljena kuhinja sa mašinom za sudove, kupatilo sa kadom, odvojeni WC, balkon.

Apartman 4-7 osoba: troprostorni, trosed na razvlačenje u dnevnom boravku + dve spavaće sobe sa francuskim ili dva standardna ležaja, opremljena kuhinja sa mašinom za sudove, tuš kabina, kupatilo sa kadom, odvojeni WC, balkon. 

Apartman 6-9 osoba: četvoroprostorni, trosed na razvlačenje u dnevnom boravku + tri spavaće sobe sa francuskim ili dva standardna ležaja + niša sa jednim krevetom, opremljena kuhinja sa mašinom za sudove, dva kupatila sa kadom, dva odvojena WC-a, balkon.