dunav-za-sajt.jpg

 

  

 

Ukupno: 441

Danas: 441

Juče:

 

Zimovanje Francuska La Norma 2019

  

SKIJANJE - LA NORMA

  

web-cam.gif

 

Jedna je od najdužih ledničkih dolina, u Francuskim Alpima, dugačka skoro 130 km. Njen najviši kraj se nalazi ispod prevoja Iseran (2.770 m/nv), a najniži nedaleko od grada Chambery-a. Nižom polovinom doline ide i autoput, koji prolaskom kroz tunel Frejus povezuje Italiju i Francusku, tako da je ovo prva skijaška regija na koju nailazimo po ulasku u Francusku. Od nekoliko zimskih centara posebno izdvajamo Val Cenis i La Normu koji svojim kvalitetima i pristupačnim cenama svakako zavređuju pažnju. Termignon je od 2008. godine povezan žičarama sa ski prostorom Val Cenis-a, tako da sada Val Cenis Vanoise ima 125 km uređenih staza i visinsku razliku od 1.500 metara. Ovome treba dodati da uz malu doplatu možete stići žičatom do čuvenog Val Thorensa i provesti dan u Tri doline.

Tu je, naravno, i Orelle, odakle se kabinskom žičarom brzo stiže do ski prostora Val Thorensa.

Novo u našoj ponudi su ski centri Valloire i Valmeinier, koji priparaju ski prostoru Galibiet-Thabor i imaju oko 150 km uređenih staza, sa visinskom razlikom od 1200 metara. Nedaleko je i skup ski centara Les Sybelles, koji ukupno ima 310 km uređenig staza i visinsku razliku od 1500 metara.

 

C E N O V N I K.pdf

 

LA NORMA

Nadmorska visina: 1350 m 

Ski staze: cca 65 km 1350 – 2750 m/nv 

Pristup: Beograd-…-Milano-Torino-tunel Frejus-Modane-La Norma, cca 1250 km 

Nalazi se neposredno uz italijansku granicu i odmah po izlasku iz tunela Frejus. Ovaj ski centar je poznat po raznovrsnim ski stazama, kako za početnike, tako i za odlične skijaše. Celo naselje je pešačka zona i samim tim predstavlja pravi ″Raj″ za porodice. Smeštaj je u apartmanima. 

Skijaški prostor se prostire na oko 700ha sa 65 km uređenih staza. 

Sve staze do 2.000 m/nv pokrivene su snežnim topovima, tako da dovoljno snega za skijanje ima tokom čitave sezone. La Norma je zbog toga jedan od centara koji najranije otvaraju svoja vrata skijašima. Ski sezona ovde traje od prvih mrazeva, do kraja aprila.Do- datna dnevna i večernja animacija čine ovo mesto još prijatnijim i živopisnijim. 

Za sve koji u La Normu dolaze automobilom, na raspolaganju je besplatni pokriveni parking u centru naselja.

Preporučujemo ga porodicama sa decom, a naročito zbog odličnog odnosa kvalitet/cena.

Napomena: Svi opisi i fotografije su informativnog karaktera i ne mogu biti sastavni deo ugovora o putovanju.

 


Rezidencija LES BALCONS DE LA VANOISE

Izgrađena u tipičnom stilu ove regije, nalazi se na ulazu u naselje, nedaleko od prodavnica I oko 250 metara od najbliže žičate. Skijama se u povratku može stići do blizu rezidencije.
Apartmani su structure od studija za 4 osobe, do 4 prostornih apartmana za 10 osoba.
Svi su kompletno opremljeni za predviđeni broj osoba I imaju: kuhinju sa električnim šporetom, mikrotalasnu ili električnu pećnicu ,frižider, mašinu za sudove u tro I četvoroprostornim apartmanima, kupatila sa kadom ili tušem I WC-om, TV (plaća se) I balkon ili terasu.
Na raspolaganju gostima je servis za pranje rublja (plaća se), internet na recepciji (plaća se) I javni pokriveni parking nedaleko od rezidencije – besplatno.

Studio sa nišom za 4 osobe ( oko 22 m2 )
Dnevni boravak sa trosedom na razvlačenje (2 osobe), ili dva odvojena ležaja + niša sa krevetima na sprat (najčešće u ulaznom delu). Opremljena kuhinja: električni šporet, frižider, električna pećnica (u Chalets) ili mikrotalasna pećnica (u Balcons). Kupatilo sa kadom i WC-om (u Balcons) ili tuš kabina i WC (u Chalets) i balkon ili terasa

Apartman 2P4, dvoprostorni za 4 osobe (oko 30 m2). Dnevni boravak sa trosedom na razvlačenje (2 osobe), ili dva odvojena ležaja, spavaća soba sa dva kreveta, opremljena kuhinja: električni šporet, frižider, električna pećnica (u Chalets) ili mikrotalasna pećnica (u Balcons). Kupatilo sa WC-om i balkon ili terasa.

Apartman 3P6, troprostorni za 6 osoba (oko 43 m2), neki su na dva nivoa. Dnevni boravak sa trosedom na razvlačenje (2 osobe), ili dva odvojena ležaja, jedna spavaća soba sa dva standardna kreveta i druga soba francuskim krevetom, opremljena kuhinja: električni šporet, frižider, mašina za sudove, električna pećnica (u Chalets) ili mikrotalasna pećnica (u Balcons). kupatilo sa kadom, tuš kabina i odvojeni WC i balkon ili terasa.

 


Rezidencije SOGENOR

Nalaze se u više rezidencija u svim delovima naselja. Strukture su od studija za dve osobe, do višekrevetnih apartmana i malih šalea. Svi su kompletno opremljeni za predviđeni broj osoba i vrlo ukusno namešteni i funkcionalni.

Tip B: studio 3-4 osobe cca 23 m2

Tip CD: apartman 2p / 4 osobe cca 25-30 m2

Tip F: apartman 3p / 6-8 osoba cca 47 m2

1/2 Chalet: troprostorni duplex u chaleu 4-6 osoba cca 50 m2