dunav-za-sajt.jpg

 

  

 

Ukupno: 547

Danas: 547

Juče:

 

Putovanje Uskrs Budimpešta 2018

 

Termin: 

Spajanjem tri grada: Buda, Obuda i Pest 1873. godine nastala je jedinstvena Budimpešta, danas grad oko 2 miliona stanovnika, administrativni, kulturni, naučni, privredni, trgovinski i saobraćajni centar Mađarske. Lepote Budimpešte doprinose 9 mostova i Kraljevska palata sa uzvišenjima pored Dunava sa budimske strane. I zapamtite, u Budimpešti niste bili ukoliko niste navratili u nadaleko čuvenu poslastičarnicu Žerbo, ukoliko niste zagledali izloge u ulici Vaci ili niste sebi priuštili zadovoljstvo u nekoj od čardi.

 


Program putovanja:

 

1.Dan – Sastanak putnika u 23:00 h, polazak u 23:30 časa. Iz Novog Sada u 00:45 h sa parkinga kod Lokomotive. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2.Dan – Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim časovima. Panoramsko upoznavanje grada sa vodičem: obilazak Trga heroja, Andraši bulevara, Bazilike Sv. Ištvana, Parlamenta, Ribarske tvrđave, Brda Sv. Gelerta, Citadele. Slobodno vreme za šetnju Vaci ulicom do odlaska u hotel. Smeštaj u hotel oko 14:00 časova. Uveče (fakultativno) krstarenje Dunavom i noćno razgledanje Budimpešte sa vodičem. Ko ne želi na fakultativni izlet ima slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

3.Dan - Doručak. U 10:00 h fakultativni polazak za Višegrad i Estergom. Višegrád je poznat po ostacima rano renesansne letnje palate mađarskog kralja Matije Korvina i srednjevekovne tvrđave.Razgledanje sa vodičem i slobodno vreme za šetnju po ovom gradiću. ESTERGOM Razgledanje grada. Estergom je bio glavni grad Kraljevine Mađarske između 10 i 13. veka i bio je kraljevski grad sve dok se tadašnji mađarski kralj Bela IV nije prvo premestio u Višegrad i posle u Budim. Estergom je i danas sedište primaša (prímás) katoličke crkve u Mađarskoj. Grad ima poznati muzej hrišćana (Keresztény Múzeum), gde je najveća umetničkih kolekcija vezanih za crkvu i hrišćanstvo u Mađarskoj. Takođe grad ima i baziliku koja je najveća u Mađarskoj. Po pesmi iz Nibelunga, Estergom je bio Atilino sedište. Povratak u Budimpeštu i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Ko ne želi na fakultativni izlet ima slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4.Dan -Doručak. Napuštanje hotela. U 10:00 h fakultativni polazak za Sent Andreju. Razgledanje sa vodičem: obilazak spomen kuće Jakova Ignjatovića, Saborne i Preobraženske crkve i muzeja, Trga Vuka Karadžića i slobodno vreme za šetnju po ovom baroknom gradiću, nerazdvojno vezanim za srpsku istoriju. Povratak u Budimpeštu. Ko ne želi na fakultativni izlet ima slobodno vreme za individualne aktivnosti. U 18:00 h polazak za Srbiju iz centra grada. Vožnja sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

5.Dan - Dolazak u Novi Sad / Beograd u ranim jutarnjim časovima (u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima). Kraj programa.

CENA ARANŽMANA : XXX €

doplata za 1/1 sobu 25€ EURA / jednokrevetna soba na upit


Cena aranžmana obuhvata:

- prevoz autobusom turisticke klase (tv,dvd,klima) solo ili dubble decker, od 16 do 87 mesta, na navedenoj relaciji /

mesta se određuju prema prijavi;

- smeštaj u hotelu 3* na bazi 2 N/D ( doručak švedski sto) u 1/2 i 1/2 +1 sobama, po lokalnoj kategorizaciji;

- panoramsko razgledanje Budimpešte sa stručnim vodičem;

- usluge pratioca grupe (predstavnik agencije);

- troškove organizacije putovanja.

Cene aranžmana ne obuhvata:

- fakultativne izlete (minimum 25 osoba);

- međunarodno zdravstveno osiguranje po cenovniku osuguravajuće kuće

- ostale nepomenute individualne troškove.

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM PRIJAVLJENIH 40 PUTNIKA.U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

 

Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu.

Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

Organizator putovanja Master Holidays Licenca OTP 40/2017