dunav-za-sajt.jpg

 

  

 

Ukupno: 522

Danas: 522

Juče:

 

Putovanje  Mostar Trebinje

 3 dana autobusom

Polazak:

 Mostar je grad gde se susreće sever s jugom i zapad s istokom, grad u kojem reka Neretva vekovima deli kulture i religije. Ime je dobio po čuvarima mostova (mostarima) na obalama iste. U njemu se nalazi Stari most, koji se zajedno sa starim gradom od 2005. godine nalazi na popisu zaštićene kulturne baštine UNESCO-a. Nastao je 1566. godine po želji Sulejmana Veličanstvenog, a graditelj je bio Mimar Hajrudin. Uništen je tokom rata u Bosni i Hercegovini 1993. god., kasnije obnovljen i ponovo otvoren za javnost 2004. god. Trebinje je grad koji se nalazi na krajnjem jugu Republike Srpske, u blizini Dubrovnika i Herceg Novog. Za Trebinje se kaže da je grad sunca i platana. Krase ga očuvani stari grad i palate mediteranskog tipa koje obiluju izuzetnom lepotom. To je rodni grad čuvenog pesnika Jovana Dučića. U samom gradu se nalazi nekoliko pravoslavnih hramova, od kojih su najpoznatiji manastir Tvrdoš i hercegovačka Gračanica, crkva Presvete Bogorodice, izgrađena po ugledu na manastir Gračanica na Kosovu.

 


 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. Dan: BEOGRAD – TREBINJE,...
Sastanak putnika i polazak autobusa u 22.00 h sa dogovorenog mesta.Vožnja preko Čačka i Užica, Foče i Gacka sa usputnim pauzama radi odmora. Dolazak u Trebinje u jutarnjim satima.

2. Dan: TREBINJE
Razgledanje grada sa lokalnim vodičem : Stari grad, kaštel na Trebišnjici, Anđelkina kapija (serija Ranjeni orao), Platani, spomenici Jovanu Dučiću i Njegošu, manastir Tvrdoš, odlazak do izletišta Crkvina, gde se nalazi hercegovačka Gračanica, verna kopija manastira Gračanica sa Kosova, u kojoj je sahranjen Jovan Dučić, galerija pozlaćenih ikona i mauzolej pesnika Jovana Dučića. Sa ovog vidikovca se pruža prelep pogled na ceo grad, planinu Leotar, reku Trebišnjicu i stari kameni Arslanagića most iz XVI veka.
Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti . Fakultativno odlazak na večeru u hercegovačku konobu. Noćenje.

3. Dan: ... TREBINJE – MOSTAR - BEOGRAD
Doručak. Putovanje do Mostara. Po dolasku obilazak starog gradskog jezgra, građevina koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kelebija, Sahat kula, Kujundžiluk - stara čaršija sa radionicama i suvenirnicama. Slobodno vreme za šetnju starom čaršijom. Nastavak putovanja prema Beogradu. Usputne pauze radi odmora. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: XX€
Doplata za 1/1 sobu : XX €

ARANŽMAN OBUHVATA:
Prevoz autobusom turističke kategorije (audio, video, klima i razglasna oprema) prema programu putovanja.
Jedno noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Trebinju (ime hotela biće poznato 10 dana pred početak putovanja).
Profesionalni vodič tokom putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
Individualne troškove putnika kao i sve programom nenavedene usluge
Ulaznicu za muzej Hercegovinu u Trebinju (2KM)
Fakultativno večera u hercegovačkoj konobi po ceni od 15 evra (min 20 osoba)
Troškove međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
- Gotovinski: 30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre polaska,
- Putem adiministrativne zabrane na 3 jednake mesečne rate
- Čekovima građana na 3 mesečne

Minimum za realizaciju programa je 40 plativih putnika.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih, agencija zadržava pravo korekcije cene aranžmana ili otkaza putovanja, minimum 5 dana pre polaska.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora agencije Master Holidays

Licenca OTP 40/2017