dunav-za-sajt.jpg

 

  

 

Ukupno: 438

Danas: 438

Juče:

 

Putovanje Prvi Maj Italija 2019

RIM i SAN MARINO – Prvomajski praznici

6 dana autobusom

 

Rim - današnji glavni grad Italije, nekad središte Rimskog Carstva i Katoličke crkve, tj. prestonica papskih država. Ime je (Roma) dobio po osnivaču Romulu koji je, prema predanju, zajedno sa bratom Remom osnovao grad na brežuljku Palatinu i koga je posle u svađi oko upravljanja gradom ubio i postao prvi kralj Rima. Rim ima i brojne nadimke kao npr. Grad na sedam brežuljaka, Prestonica sveta, Večni grad, Apostolski prag ili samo Grad, a poznata je i uzrečica Svi putovi vode u Rim. Kroz svoju dugu istoriju cvetao je kao središte kulture i umetnosti, o čemu svedoče mnoge znamenitosti. Najvažniji su simboli grada Koloseum, Bazilika sv. Petra, Fontana di Trevi, Usta istine i Kapitolska vučica (vučica koja je prema legendi othranila Romula i Rema). U Rimu su snimani mnogi filmovi, kao npr. Ben-Hur, Praznik u Rimu, Bande New Yorka ili serijal Rim.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN: BEOGRAD

Polazak iz Beograda u 15:00h. Putovanje kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju. Noćna vožnja.

2.DAN: RIM

Dolazak u Rim u prepodnevnim časovima. Obilazak Rima autobusom i pešice u pratnji vodiča: Crkva Sv.Petra u lancima, Rimski forum, Koloseum, Panteon, Fontana di Trevi, Španske stepenice, Kapitolski trg... Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

3.DAN: RIM – TIVOLI – RIM

Doručak. Fakultativno: Odlazak u Tivoli. Obilazak Vile d'Este – palate sa prelepim baštama. Povratak u Rim. Slobodno popodne. U večernjim časovima fakultativni izlet "Rim noću" sa lokalnim vodičem. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN: RIM – VATIKAN – RIMINI

Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativna poseta Vatikanu sa lokalnim vodičem. Obilazak Vatikanskog muzeja i Sikstinske kapele. Po završenom obilasku putovanje prema jadranskoj obali do najpoznatijeg letovališta Riminija. Po dolasku smeštaj u hotel. Slobodnmo veče. Noćenje.

5.DAN: RIMINI – SAN MARINO - …

Doručak. Napuštanje hotela i polazak (fakultativno) za republiku San Marino (bescarinska zona). Razgledanje znamenitosti u pratnji vodiča, zatim slobodno vreme za šetnju i uživanje. Polazak za Srbiju u večernjim časovima. Putovanje preko Italije, Slovenije i Hrvatske sa usputnim pauzama radi odmora. Noćna vožnja.

6.DAN: … - BEOGRAD

Dolazak u Beograd oko podneva.

CENA ARANŽMANA: XXX € po osobi

Za uplatu Fakultativnih izleta u agenciji: Tivoli, Rim noću i Vatikan po zbirnoj ceni od 70 €,

ostvarujete popust 10% + GRATIS IZLET U SAN MARINO-VREDNOST POKLON PAKETA 17 €

Minimum za realizaciju putovanja je 45 punoplativih putnika.

Važe Opšti uslovi putovanja organizatora, agencije Master holidays,

Licenca OTP br 40/2017